Laser Tattoo Removal

Wij werken met het professionele Quanta Q-Plus C EVO Laser System. Met deze laser kan iedere kleur van je tattoo worden verwijderd en kunnen we (delen van) de tattoo met een aantal behandelingen lichter maken, zodat er weer een andere mooie tattoo overheen gezet kan worden. Het Quanta Q-Plus C EVO Laser System is zeer krachtig, zodat er aanzienlijk minder behandelingen nodig zullen zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Sommige tattoos – bijvoorbeeld een letter of 3 puntjes op de hand -, kunnen zelfs met 1 of 2 behandelingen worden verwijderd.

De prijs per laserbehandeling wordt bepaalt door het formaat van de tattoo. Meet de lengte en breedte van de tattoo en reken het aantal cm² uit (lengte x breedte). Tijdens het 1ste gratis consult rekenen wij de exacte prijs uit aan de hand van onze eigen meting. Indien tijdens het verloop van de behandelingen blijkt dat delen eerder zijn verdwenen, dan betaal je voor de vervolgbehandelingen alleen het resterende oppervlakte.

Onderstaande prijzen zijn per behandeling, inclusief 21% BTW en exclusief nazorgproducten. Nazorgproducten zullen binnenkort tevens online te bestellen zijn.

1-2 cm²   –   €25
3-5 cm²   –   €45
6-10 cm²   –   €65
11-15 cm²   –   €85
16-20 cm²   –   €100
21-25 cm²   –   €115
26-30 cm²   –   €130
31-40 cm²   –   €145
41-60 cm²   –   €160
61-80 cm²   –   €185
81-100 cm²   –   €200
101-150 cm²   –   €215
151-200 cm²   –   €230
201-400 cm²   –   €245
400-600 cm²   –   €260
600-800 cm²   –   €285
800-1000 cm²   –   €300

Allereerst zal er voorafgaand aan het verwijderen van de tattoo een gratis intake gesprek plaatsvinden. Tijdens het intakegesprek wordt de behandeling uitgelegd en wordt de huid en de tattoo geanalyseerd. Tevens krijg je een indicatie van het aantal behandelsessies die er nodig zullen zijn om het gewenste resultaat te behalen en wat de te verwachten kosten zullen zijn. Het is geheel vrijblijvend of je aansluitend aan het intakegesprek met het weglaseren van de tattoo wilt beginnen.

De laserbehandeling is voor vrijwel iedereen geschikt. Wij behandelen echter geen permanente make-up, omdat wij niet weten welke inkt er is gebruikt. De kans bestaat dat de gebruikte inkt oxideert en daardoor gitzwart kleurt. Dit vinden wij een te groot risico. Wij kunnen ook geen tattoos verwijderen bij mensen met een hele donkere huid. Dat heeft te maken met de hoeveelheid natuurlijke pigment dat in de huid aanwezig is. Als de situatie hierom vraagt, moet je eerst met de behandelend specialist of huisarts overleggen voordat we met de behandeling starten.

Afhankelijk van het te behandelen gebied duurt een sessie 10 tot 30 minuten.

Tussen de behandelingen moet een periode van minimaal 8 weken zitten.

Een laserbehandeling is over het algemeen vervelender dan het laten zetten van een tattoo. Uiteraard zal de mate van ongemak per persoon verschillen. Een laserpuls is te vergelijken met het afschieten van een elastiekje tegen de huid. Het pijnlijke gevoel wordt steeds minder naarmate de tattoo verder vervaagt. Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, werken we met een speciaal cooling systeem dat de huid voor, tijdens en na de behandeling koelt. Hierdoor zal het ongemak met zeker 50% afnemen.

In de meeste gevallen kan de tattoo geheel worden verwijderd. De tattoo zal na iedere sessie steeds meer vervagen totdat er niets meer van te zien is. Donkere kleuren reageren meestal het snelst op de laserpulsen. Iedere kleur is opgebouwd uit een aantal verschillende inktsoorten waarbij de ene mogelijk sneller en de andere minder snel op de laserpulsen zal reageren. Echter, in sommige gevallen kan de tattoo niet geheel worden verwijderd. Dat heeft dan met name te maken met de bestanddelen die aan de inkt zijn toegevoegd. Zo zijn de meeste tattoos tegenwoordig gezet met inkt die is samengesteld uit plantaardige bestanddelen, maar er zijn ook inktsoorten op basis van synthetische en zelfs metaalachtige deeltjes. Deze deeltjes leveren vaak bijzondere kleuren op, maar zijn met een laserbehandeling vaak moeilijk of niet afbreekbaar. Al bij de eerste behandeling kunnen we vaststellen hoe de inkt reageert op de behandeling en kunnen we een indicatie geven van het te verwachten resultaat.

Het verwijderen van een professioneel gezette tattoo duurt vaak langer dan een tattoo die is gezet door iemand die niet weet waar hij/zij mee bezig is. Professionele tattoos zijn meestal iets dieper en dikker gezet. Ook zal het verwijderen van een cover-up duurt meestal langer duren, omdat deze tattoo in de regel meer inkt bevat.

Daarnaast is de snelheid waarmee het lichaam de inkt afvoert mede bepalend voor de totale tijdsduur van de verwijdering.

Veel lasercentra werken nog met 1 of 2 lasers, maar daarmee krijg je gekleurde tattoos niet perfect weg. Wij werken met 3 lasers in 1 en zijn daarmee één van de weinigen die alle kleuren inkt op een snelle manier en onzichtbare manier kunnen verwijderen. Echter, het is gecompliceerder dan het weglaseren van een zwart/grijze tattoo. Je moet ook veel meer geduld hebben; het duurt minimaal 1,5 jaar tot wel 3 jaar voordat een kleuren tattoo volledig is verdwenen. Daarnaast is het van essentieel belang dat je de tattoo gedurende het gehele behandelplan uit de zon houdt. Afhankelijk van hoe bruin je bent geworden door zon- en/of zonnebank licht, wordt het pigmentverschil steeds groter. Met name rode, roze, gele en oranje facetten mogen absoluut niet aan direct UV licht (zon/zonnebank) worden blootgesteld. Ben je toch eigenwijs en negeer je onze voor- en nazorginstructies, dan zul je gegarandeerd kleurverschil krijgen. Wij kunnen in dat geval geen garantie geven dat de tattoo volledig onzichtbaar zal worden.

Veel klanten willen vanzelfsprekend weten hoeveel laserbehandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Met de Quanta Q-Plus C EVO is het mogelijk om de inkt kleiner te vergruizen dan met andere lasers, waardoor er minder behandelingen nodig zullen zijn. Het aantal laserbehandelingen dat nodig is verschilt per tattoo, maar gemiddeld zijn er 4 tot 12 behandelingen nodig. Zo zijn tattoos die uitsluitend uit donkere kleuren (zwart en blauw) bestaan meestal met 5 tot 6 behandelingen te verwijderen. Dat komt omdat deze donkere kleuren het laserlicht goed kunnen absorberen. Voor tattoos met kleuren als paars, oranje en groen zijn soms wel 10 of meer behandelingen noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken.

Let op: de afvoersnelheid wordt niet versneld door bijvoorbeeld iedere dag een laserbehandeling te laten uitvoeren. Vanzelfsprekend proberen wij met zo min mogelijk behandelingen het best mogelijke resultaat te behalen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van:

* het soort inkt dat gebruikt is;
* de hoeveelheid inkt;
* de diepte van de tattoo inkt;
* de leeftijd van de tattoo;
* of er andere tattoos in de buurt zitten;
* de gevoeligheid van de huid;
* de werking van het eigen immuunsysteem;
* de plek van de tattoo.

Als de tattoo op een gevoelige plek zit, dan kunnen we de laser iets minder krachtig instellen waardoor er meer behandelingen nodig zijn.

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op het verwijderen van tattoos. Het resultaat van een laserbehandeling is afhankelijk van de persoonlijke gesteldheid. Het lymfesysteem verschilt van persoon tot persoon. Verder bestaat een dik gezette tattoo uit meerdere lagen inkt en duurt het langer voor u resultaat zult zien dan bijvoorbeeld na het behandelen van een dun inktlaagje als schaduwwerk. Ook laten sommige inktdeeltjes zich makkelijker verwijderen dan anderen. Het is niet mogelijk om een goede indicatie te geven over het aantal laserbehandelingen. Wel krijgt je na het bekijken van de voor en na foto’s een impressie van de resultaten. De foto’s tonen verschillende momenten in het behandeltraject.

Het is mogelijk om je tattoo gedeeltelijk weg te laten laseren. Je hebt dan vanzelfsprekend minder laserbehandelingen nodig. Daarnaast kun je er dan gemakkelijk weer een andere tattoo overheen laten zetten.

Voorafgaand aan de behandeling wordt iedereen die zich in dezelfde ruimte bevindt verzocht een speciale bril op te zetten die de ogen beschermt tegen het zeer felle licht van de laser. Voordat de laser wordt aangezet, wordt eerst een aantal minuten de huid gekoeld met een speciaal cooling apparaat, de Zimmer Cryo 6. Dit apparaat produceert een continue straal koude lucht (-4C) die op de huid wordt geblazen. De straal kan in verschillende intensiteit worden ingeschakeld, op deze manier kan het op elke klant worden afgestemd. De koude luchtstraal doet geen pijn, verhoogt het comfort en vermindert het risico op ongewenste bijwerkingen en/of allergische reacties.

Tijdens de behandeling verkleurt de tattoo wit-glazig. Dit tijdelijke effect wordt lasersnow of frosting genoemd en duurt ongeveer een paar minuten tot een half uur. Zodra de laser de inkt tegenkomt zal je een kort tikkend geluid horen. Zowel de lasersnow als het geluid zijn normaal, het is een indicatie dat het pigment van de inkt de laserpulsen goed heeft geabsorbeerd.

Na de behandeling treedt lichte roodheid en zwelling op en zal de huid branderig aanvoelen, dit zal na enkele uren wegtrekken. De huid zal worden na gekoeld en vervolgens worden verzorgd en worden afgeplakt met gaas en verband. Het verband mag er de volgende dag weer af. Direct na de behandeling kun je de dagelijkse bezigheden gewoon weer oppakken, maar het is wel belangrijk dat je de huid goed verzorgt en beschermt. Mocht je een blaasje of korstje hebben, vermijd dan contactsporten en andere activiteiten die een goed herstel kunnen vertragen. Wanneer je de dag(en) na je behandeling twijfelt of je huid wel goed aanvoelt of er wel goed uitziet, voel je absoluut niet bezwaard om contact op te nemen!

Douchen, zwemmen, sporten of de sauna bezoeken zijn geen enkel probleem na de behandeling; er ontstaan immers geen wonden. Na het douchen de behandelde huid voorzichtig droog deppen met een schone tissue of een schoon stukje keukenrol.

Doordat de huid tijdens de behandeling wordt blootgesteld aan een intense hoeveelheid licht, moet na de behandeling direct contact met zonlicht te allen tijde worden vermeden. Daarom wij om 6 weken voor en 6 weken na een behandeling de behandelde plek niet bloot te stellen aan direct zonlicht. Ook niet onder de zonnebank! Tijdens het gehele behandeltraject dient de huid heel goed beschermd te worden tegen UV-straling. Indien blootstelling aan de zon onvermijdelijk is door bijvoorbeeld werk (bijv. stratenmaker of buitenschilder), bescherm de huid dan altijd met een zonnebrandcrème met factor 50. Consequent afdekken/afplakken is de beste optie, aangezien het insmeren met een sunblocker gemakkelijk wordt vergeten.

Stap 1 – Als het blaasje vanzelf of per ongeluk door stoten open is/zijn gegaan, duw dan met een schoon watje of steriel gaasje het resterende vocht uit het blaasje of de blaasjes. Verwijder de huid nooit, want dan is de kans op infectie groot!

Stap 2 – Gebruik altijd een desinfectie middel, bijvoorbeeld Betadine. Druppel direct vanuit het flesje op het open blaasje of de blaasjes. Je kunt hiervoor ook een watje of steriel gaasje gebruiken. Je kunt eventueel ook Betadine Zalf op het blaasje of de blaasjes smeren.

Stap 3 – Dek het blaasje of blaasjes goed af met een pleister om te voorkomen dat er vuil en bacteriën inkomen die een infectie kunnen veroorzaken. Je kunt hiervoor het beste Betadine pleisters gebruiken, waarbij Betadine al in het wondkussentje zit. Zolang het blaasje of de blaasjes open is/zijn, doe je er goed aan om deze 2x daags te behandelen met Betadine en de pleister te vervangen. Het blaasje of de blaasjes blijft/blijven op deze manier goed beschermd tegen nieuwe bacteriën.

Inmiddels is het verwijderen van tattoos met een laser een beproefde en veilige behandelmethode. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de behandeling door een goed opgeleid persoon wordt uitgevoerd. De kans op de volgende complicaties is zeer klein: langdurige roodheid (tot ongeveer 1 week), over- of onder pigmentatie (veroorzaakt door direct contact met uv-straling). De laser waar wij mee werken zal geen pigmentverlies veroorzaken. Het is echter wel zo dat mensen met een donkere huid gevoeliger kunnen zijn voor hypo- of hyperpigmentatie. Elke huid is anders en daarom bekijken wij per individu wat de risico’s zijn m.b.t. hypo- of hyperpigmentatie. Bij twijfel zullen wij niet behandelen. Echter is het zo dat mensen met een donkere huid gevoeliger kunnen zijn voor hypo- of hyperpigmentatie. Elke huid is anders en daarom bekijken wij per individu wat de risico’s zijn m.b.t. hypo- of hyperpigmentatie. Bij twijfel behandelen wij liever niet.

De laser waar wij mee werken zal geen littekens veroorzaken. Het kan echter wel zo zijn dat er tijdens het (onkundig en gehaast) zetten van de tattoo al littekenweefsel is ontstaan. Dit blijft na het weg laseren van de tattoo altijd zichtbaar. Tevens is het van essentieel belang dat je te allen tijde onze nazorginstructies opvolgt. Ook hier geldt; bij twijfel zullen wij niet behandelen.

Nee, de laser waar wij mee werken beschadigt de opperhuid (1ste huidlaag) niet. De volgende dag kunnen er echter wel blaasjes ontstaan als gevolg van de wrijving (verpulvering/vergruizing) van de inktdeeltjes. Deze blaasjes zijn niet pijnlijk en zijn te vergelijken met een vochtblaar op de voet die ook door wrijving is ontstaan. In beide gevallen is er geen sprake van verbranding van de huid. In het nazorgformulier dat je van ons meekrijgt staat duidelijk omschreven wat je moet doen als je last krijgt van dit soort blaasjes.

Advies: plak altijd een pleister over de blaasjes en/of korstjes. Laat de behandelde plek verder met rust en laat de blaasjes indrogen. Nooit krabben, ook al is de jeuk erg! Het is aan te raden om een blaar niet open te prikken, je hebt dan namelijk kans op infecties. Als een blaasje of blaar toch vanzelf open gaat, volg het onderstaande 3-Stappenplan om infecties uit te sluiten. Het behandelde gebied kan behoorlijk gaan jeuken. Je mag voorzichtig krabben mits je geen blaren of korstjes hebt!